SophieWiding

Min resa till min drömkarriär

Weifang

Kategori: Allmänt

Idag tog jag mitt pick och pack och drog till staden Weifang. Som också ligger i Shandong provinsen. 
Självklart skulle la jag försöka att ta en lokal buss till tågstationen. Då jag har fått för mig att jag är elit på kinesiska. Frågade mig fram och hamnade på rätt buss, efter ett tag kom tjejen jag frågade fram till mig och sa att jag hade missat mitt stopp. Panikslagen hoppade jag av bussen, även hon. Som tur var, så var detta en bra tjej så hon sa "follow me" vi hoppade på bussen tillbaka hon följde mig till tågstationen och köpte även min biljett till Weifang. Xie xie my freind.
 
Väl framme i Weifang skulle jag besöka ett företag. Med en kontakt som jag endast pratat med i två dagar på wechat. De kom och hämtade upp mig på tågstationen. Vidare för att äta lunch tillsammans med deras arbetskamrater. Företaget visade sig då inte vara ett producerande företag utan ett trading företag som sålde pappersbruksmaskiner. Ägaren däremot hade jobbat inom pappersindustrin sen stenåldern. Han hade byggt upp Kinas största pappersbruk. Men på senare år valt att gå sin egen väg. Han rockade med andra ord. De bjöd på lunch, hans anställda var i min ålder. Han hade med sin assistent som kunde prata engelska då hans engelska var sisådär.
 
Sedan vidare till bruket, som förövrigt låg ute på vischan. Det var så himla mäktigt, har aldrig sett något liknande i mitt liv. Han berättade om hans synpunkter på industrin och även alla funktioner och hur processen gick till. Efter detta gick vi till den såkallade "office building" och drack te med massa viktiga personer. Där satt la jag och assisten och chit chattade. Då de andra inte kunde prata någon vidare engelska. 
 
Efter besöket drog vi vidare till deras kontor, där de visade mig sina produkter. Vi satt även och pratade om himmel och jord. De frågade mig om jag hade möjlighet att stanna. Vilket jag inte hade då jag hade bokat ett hotell i Qingdao. Samt att mitt plan till Shanghai styr hemåt imorgon. Sagt och gjort bokade dem mig en tågbiljett. Sedan gick vi och åt middag, efter detta körde dem mig till tågstationen. Helt fantastiska människor. Det var med andra ord ett väldigt sorgligt farväl.
 
De fick mig att lova att komma tillbaka en helg, så att vi kunde sjunga KTV och ta några drinkar tillsammans. Detta var en självklarhet från min sida, då jag gärna ville träffa dem igen innan jag drar vidare till Sverige. Sedan var jag tvungen att skriva när jag var hemma så att de skulle veta att jag var i säkerhet.
 
Efter min resa med olika besök i Shandong, kan jag säga att människorna här är väldigt generösa och hjälpsamma. Jag har inte behövt betala för någonting, varken mat eller dryck, taxi resor etc. Ett bra exempel på detta är min kontakt i Qingdao, hon har ringt mig ca tio gånger idag. Bara för att få bekräftat att allt är okej och att jag är säkerhet. Samt att hon ringde mig nyss och sa att hon kände att jag inte skulle ta mig till flygplatsen ensam då det känns osäkert. Så hon kommer helt enkelt ta mig dit imorgon.
 
Med detta inlägget vill jag avlsuta
I Löve Kina 
tja tja bloggen
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: