SophieWiding

Min resa till min drömkarriär

Qingdao town

Kategori: Allmänt

Idag har jag turistat deluxe. Tog mig in till qingdao town. Då jag tydligen bor en bit utanför och drog igång. En väldigt fin stad som jag verkligen kan rekommendera att åka till. Gick runt och fotograferade lite. Plötsligt springer en kines ikapp mig och frågar om jag visste vad jag just hade fotograferat för skulptur på engelska. Jag som inte kan ett smack om kinesisk historia. Svarade nej men den var väldigt fin, haha. Sedan började han berätta om den och frågade vart jag skulle härnäst. Jag berättade mitt nästa mål, han frågade om han fick haka på mig. Självklart svarade jag och plötsligt hade jag en ny kompis. 
 
Han berättade om stadens Historia och vi gick runt i några timmar.  Han jobbade i armen till sjöss och var också där på besök.  Pratade knackig engelska som alla andra men vi kunde ändå första varandra.  Så jag fick en freind och en guide på köpet.  Tydligen har qingdao varit styrt av tyskar. Så många byggnader är tyskt inspirerade.  Sedan skulle han åka tillbaka till sin bas och jag skulle in till centrala qingdao. Som en gentleman tog han mig dit med en taxi,  vilket lag nära där han bodde och vi tog farväl. Kan med andra ord pasta återigen att allt kan hända i Kina. I qingdao är alla väldigt hjälpsamma.  Vilket är guld värt. 
 
Haha det jag skrev nu låter som värsta kärleks novellen.  Men det är det tyvärr inte då han inte var särskilt fager. Tror bara att han ville öva på sin engelska och kanske få en utländsk polare. 
 
Efter detta kom Tina och hämtade mig för shopping och käk. 
 
Min trip här i qingdao kommer inte sluta imorgon som planerat.  Då jag ska på besök till en annan fabrik i weifang.  Fick precis en ny kontakt som jobbar på Kinas sörsta papperstilkverkarna bolag Hengan. Så Shanghai, vi ses på torsdag. 
 
Önska mig lycka till imorgon ska nämligen ta lokal buss dit. Så kommer företaget och hämtar upp mig på plats för besöket. 
 
Ha de gott
Tja tja bloggen 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: