SophieWiding

Min resa till min drömkarriär

16 dagar kvar till Kina

Kategori: Allmänt

För er som alltid har undrat vad jag pluggar till och vad jag ska hitta på i framtiden, Här kommer en förklaring till er.

Jag pluggar en YH-utbildning på Tekniska högskolan i Jönköping som är inriktad på exportförsäljning- interkulturellt affärsmannaskap. YH- högskolan kallas för exportakademien och finns både i Stockholm och Jönköping. Det är en tvåårig utbildning som syftar i att jag som student efter avslutade studier ska kunna arbeta för ett svenskt företag med exportförsäljning som exportförsäljare/assistent till export ansvarig/projektledare/fältsäljare med etablering av produkter eller tjänster mot en utländsk marknad eller med B2B-försäljning i Sverige med internationell kompetens. Första året av utbildningen genomförs i Sverige medan delar av år två genomförs utomlands.

Mitt andra år kommer delvis genomföras i Kina. (september-april)
Till en början åker klasserna, alltså Jönköpingsklassen och Stockholmsklassen till en stad som heter Jinhua. Den ligger 2 timmar utanför Shanghai, så ni har koll på läget.
Där ska vi spendera två månader på ett universitet, vi kommer läsa affärskinesiska samt strategisk försäljning med interkulturellt affärsmannaskap.

Efter dessa två månader kommer ytterligare en kurs starta som heter LIA, lärande i arbete. Denna kurs har vi redan påbörjat en del av i Sverige. I och med detta kommer delar av klassen precis som jag och min kompanjon Emil dra vidare till Shanghai och påbörja praktiken. (LIA) Andra kommer dra vidare till bla Tokyo, Tyskland, London men även andra delar av världen.

Min och Emils LIA kommer ske på ett svenskt företag från Nässjö som heter Cellwoods. Detta företag är inriktat på pappersbruksindustrin och är redan etablerade på ett flertal marknader i världen även Kina. I Kina har de ett säljkontor som vi kommer utgå ifrån. Vi ska göra en marknadsundersökning på en annan produkt i deras sortiment för att se om även denna kan slå på den kinesiska marknaden.

Vill ni följa min resa i Kina och kanske även senare i karriären.
Hänka på här vettja.
Tja tja bloggen


Kommentarer


Kommentera inlägget här: