SophieWiding

Min resa till min drömkarriär

Jinhua

Kategori: Allmänt

Tja tja bloggen.
Har spenderat tre dagar i jinhua. Idag var första dagen på universitetet. Tänkte berätta lite om allt som har hänt sen vi kom ner. Eftersom jag har vart så seg på att uppdatera.

Dag 1 bestod av många långa timmar innan vi väl var framme. Vi var på plats 12 på natten, drog ut några o käka på gatan. Mycket spännande och helt sjukt gott. Dom snålar ju inte med kryddorna här om man säger som så.

Dag 2 tog vi en tur in till centrum, shoppade lite. Filips flickvän Emily var med, hon är från Kina. Kineser har en helt annan kultur. När vi kom till köpcentret skulle hon dra med mig in i affärer o köpa fina saker till mig, då Filip hade berättat att vi var mycket nära vänner. Personligen blev jag helt svettig o visste inte vart jag skulle ta vägen. Men för henne var det inget konstigt. Lyckades dock prata ur mig situationen igenom att säga att det inte fanns några saker i min smak. Så för mig blev det ingen shopping. Haha 
På kvällen gick vi ut ihop med Stockholms klassen. På nattklubben var golvet som en studsmatta. Så stod o hoppa på det i 3 timmar. Bra träningstips ;)

Igår var vi uppe i bergen och bada. När vi hoppade i, var det tydligen förbjudet att bada. Så dom skrek i en megafon att vi var tvugna att gå upp omedelbart på kinesiska. Vi gick upp, hoppade i igen med hopp om att de inte skrek på oss. Då kom en ännu gällare och argare röst. Så det blev inget långvarigt bad. Men gött var det. 

Vad jag har lärt mig hittills: I Kina kan vad som helst hända.

En bild på mig och Filips tjej Emily när hon fick prova mördarmasken


Nu är Kina nära

Kategori: Allmänt

Imorgon går planet 11.15 mot Shanghai. När vi väl är framme där kommer vi ta bussen vidare mot jinhua där vi ska spendera två månader på ett universitet.

Jag är supertaggad samtidigt som det har varit jobbigt att säga hejdå till alla här hemma. Kommer sakna mina fantastiska vänner och min familj. Men vi kommer antingen att ses i chatten, eller om sju månader.

På bilden nedan ser ni två av mina favoriter i klassen, Emil och Linda. Som jag även kommer bo ihop med i Shanghai senare. 
Anar att det är gött och ha ansikten på de människor jag kommer tjöta om eller lägga ut bilder på senare här. :)

Ska försöka att uppdatera så mycket som möjligt så ni kan följa vad jag håller på med där borta.

Annars tja tja bloggen.


Idag är det mormors dag

Kategori: Allmänt

Dagen började med träning. Jag tränade, Annica tog selfies på gymmet. 

Efter gymmet jobbade jag och Emil med vårt case, som ska avslutas med en mässa i Kina. På mässan kommer vi göra en service monkey om hur konsument beteendet är på tissuemarknaden i Kina just nu. Vilka produkter det känner till, men även vad de är ute efter osv. Det gick sjukt bra och imorgon drar jag tillbaka till Jönköping för att spendera en dag eller två till i skolan. 

Sen tog mina kära mammalediga morsor, Sanna och Sarah med mig och Annica ut på en lång promenad. Då snackar jag en lång promenad. Bara uppför, så just nu är mina ben som spaghetti. 

Efter det var det kalas hos min kära mormor. Alltid lika kul och träffa mina goa släktingar. Sen hem till pappa och fixa Ica banken visa och nu ligger jag och Annica och tränar rodel i soffan.

Har tänkt på en sak det är sjukt jobbigt att ställa om från att ha gått 100% i skolan och jobbat 50%. Ha jobbat hela sommaren. Till att gå 1-2 dagar i skolan varje vecka och inte jobba någonting. Är för tillfället väldigt rastlös. Jag har aldrig haft såhär mycket fritid, och lär nog aldrig ha det igen. Som tur är kommer detta att ändras när vi kommer till Kina. 

Hörs 
Tja tja bloggen

En bild från idag när Annica är fångad i en selfie på gymmet. 16 dagar kvar till Kina

Kategori: Allmänt

För er som alltid har undrat vad jag pluggar till och vad jag ska hitta på i framtiden, Här kommer en förklaring till er.

Jag pluggar en YH-utbildning på Tekniska högskolan i Jönköping som är inriktad på exportförsäljning- interkulturellt affärsmannaskap. YH- högskolan kallas för exportakademien och finns både i Stockholm och Jönköping. Det är en tvåårig utbildning som syftar i att jag som student efter avslutade studier ska kunna arbeta för ett svenskt företag med exportförsäljning som exportförsäljare/assistent till export ansvarig/projektledare/fältsäljare med etablering av produkter eller tjänster mot en utländsk marknad eller med B2B-försäljning i Sverige med internationell kompetens. Första året av utbildningen genomförs i Sverige medan delar av år två genomförs utomlands.

Mitt andra år kommer delvis genomföras i Kina. (september-april)
Till en början åker klasserna, alltså Jönköpingsklassen och Stockholmsklassen till en stad som heter Jinhua. Den ligger 2 timmar utanför Shanghai, så ni har koll på läget.
Där ska vi spendera två månader på ett universitet, vi kommer läsa affärskinesiska samt strategisk försäljning med interkulturellt affärsmannaskap.

Efter dessa två månader kommer ytterligare en kurs starta som heter LIA, lärande i arbete. Denna kurs har vi redan påbörjat en del av i Sverige. I och med detta kommer delar av klassen precis som jag och min kompanjon Emil dra vidare till Shanghai och påbörja praktiken. (LIA) Andra kommer dra vidare till bla Tokyo, Tyskland, London men även andra delar av världen.

Min och Emils LIA kommer ske på ett svenskt företag från Nässjö som heter Cellwoods. Detta företag är inriktat på pappersbruksindustrin och är redan etablerade på ett flertal marknader i världen även Kina. I Kina har de ett säljkontor som vi kommer utgå ifrån. Vi ska göra en marknadsundersökning på en annan produkt i deras sortiment för att se om även denna kan slå på den kinesiska marknaden.

Vill ni följa min resa i Kina och kanske även senare i karriären.
Hänka på här vettja.
Tja tja bloggen